Ugens fund: Kaktus København

 

kaktus koebenhavn

I denne uge har vi bedt de tre piger fra butikken Kaktus København om at finde fem fund på Everclassic.com. Læs med her og se hvilke fem ting de har valgt.

Kaktus København er Danmarks første konceptbutik for kaktusser og sukkulenter. Butikken ligger i Jægersborggade på Nørrebro i København og drives af Maja Samsø Bastian, Gro Samsø Bastian og Cecilie Krawack. Butikken åbnede sidste år, hvor kaktustrenden var på sit højeste og blev øjeblikkeligt et hit.

Hos EVERCLASSIC elsker vi kaktusser og deres skulpturelle former, som er enormt dekorative og passer perfekt ind i den nordiske, minimalistiske stil. En lille sidebemærkning: Arne Jacobsen indrettede udelukkende sit hjem med netop denne slags planter.

Kaktus København samarbejder med et lille dansk gartneri og alle kaktusser og sukkulenter i butikken er dansk avlede. De er blevet nusset om, mens de voksede op og pigerne giver gerne råd om, hvordan man skal passe sin kaktus eller sukkulent, når den kommer hjem i stuen.

Udover kaktusser og sukkulenter sælges også håndlavet keramik, kaktuskunst, hængekrukker og et udvalg af potter i den lille fine butik.

Få gode råd til hvordan du skal passe dine planter på butikkens hjemmeside og blog eller bliv inspireret til dit næste kaktus-køb på Kaktus Københavns Instagram (@kaktus_kbh).

 

En kort begrundelse for valget af de fem fund:

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vores yndlingsfarve er grøn. Vi tiltrækkes af forskellige grønne nuancer i alle dens støvede og dybe farvetoner. Udover farver går vi meget op i former og materialer og er altid på udkig efter noget, som skal supplere vores plantesamling i form af keramik, stentøj, glas eller ting til at udstille kaktusserne på.

1. Vi er vilde med disse unikke Kähler-krukker og hiver tit en masse forskellige krukker med hjem, når vi er rundt på markeder. Det er sjovt at se, hvordan planterne kan skifte udtryk alt efter, hvilke krukker de står i. De originale Kähler-krukker passer perfekt til kaktusser, fordi det leder ens tanker i retningen af et ørkenlignende univers. Vi synes, at det er solidt keramik, som man selv mange år efter kan finde frem og finde skønheden i.

2. Verner Pantons univers har altid inspireret os meget. Han er fantastisk til at udforske former og skabe et futuristisk udtryk. En af vores yndlings lænestole derhjemme er designet af ham og vi forestiller os, at denne ikoniske Bachelor stol designet i 1955 ville være perfekt at hive ud i haven til sommer. Det smager helt sikkert godt, at sidde i den og drikke en sangria.

3. Vi har allerede afsløret at vores yndlingsfarve er grøn og denne grønne glasvase er smuk og skulpturel med flere lag af lækre organiske former. Faktisk synes vi, at den er så lækker i sig selv, at den ikke behøves en plante. Vi ville stille den sammen med plantesamlingen i vindueskarmen, et sted hvor solen kan snitte den i løbet af dagen – det ville være flot.

4. Vi mangler altid ting at stille vores planter på derhjemme. Vindueskarmene er fyldte og reolerne overloadede. Derfor er vi faldet for et smukt blom­sterbord, endda med rå og grøn glasplade og i flere niveauer træ. Wauw hvor kunne vores planter få det lækkert her.

5. Her har vi 2 x yndlingsstole. Disse smukke stilrene Grand Prix stole af Arne Jacobsen fra 1970 vil passe perfekt i vores kaktusbutik med de originale kantede ryglæn og den dybe grønne farve. Vi er fascinerede af de gode danske designklassikere, som både udstråler kvalitet, enkelthed og charme.

 

Se de flotte fund her

BESØG EVERCLASSIC.COM HER

Skriv en kommentar

Vent venligst...