Ugens fund: EVERCLASSIC

Ugens_fund_collageJulen er hjerternes og gavernes fest og denne uge har Everclassic-redaktionen fundet fem fund, som gerne måtte ligge under vores juletræ.

På Everclassic har vi en passion for lækkert design, godt håndværk og god kunst, hvilket også afspejles i de fem ting, som vi valgt.

 

En kort begrundelse for valget af de fem fund:

1. Det første fund er et litografi af den danske kunstner Mie Mørkeberg. Mørkeberg er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2006 og en super dygtig kunstner. Kendetegnende for hendes værker er, at de alle bærer kimen til kaos – der er noget foruroligende over dem, som virker dragende.
I tirsdags var der fernisering på Mie Mørkebergs hidtil største værk, der hænger i den nye FN-bygning i Nordhavn. Værket er blevet til på opdrag af Statens Kunstfond, som også har tildelt Mørkeberg Statens Kunstfonds treårige legat.

2. Det andet fund er en lampe af den danske designer Svend Aage Holm Sørensen.
I 1960’erne skabte Holm Sørensen en række lamper i messing. Disse lamper har noget maskulint over sig, da de råt og utilsløret lader konstruktionen og materialet stå tydeligt frem, og så passer de godt ind i tidens interesse for 70’er æstetikken.

3. Tredje fund er en skål fra Saxbo. Stentøjsvirksomheden Saxbo har fra begyndelse været anerkendt og hyldet for en udsøgt kvalitet og kunstnerisk nerve. Virksomheden blev grundlagt I 1929 af den svenske keramiker Gunnar Nylund og den danske kemiingeniør Nathalie Krebs. Denne skål er smuk, elegant og underspillet på den gode måde.

4. Det fjerde fund er Den Spanske Stol af Børge Mogensen. Mogensen blev inspireret til denne stol på en rejse til Spanien i 1958. Den spanske stol er Mogensens fortolkning af en traditionel stoletype fra de gamle islamiske kulturområder. Stolen er i sandhed en evig klassiker.

5. Det femte og sidste fund er Hængeren. Hængeren blev designet i 1960 af Adam Hoff og Poul Østergaard. Den er super elegant og ville pynte i enhver entré og ethvert soveværelse. Det er godt og lækkert håndværk.

 

Se de flotte fund her

BESØG EVERCLASSIC.COM HER

Skriv en kommentar

Vent venligst...