Hjemme hos designer, loppehaj og DIY’er Lene Nissen

Vores næste gæst i den nye interviewserie med spændende mennesker som har holdninger til deres bolig og indretning er Lene Nissen. Lene Nissen breder sine kreative vinger ud over et imponerende område af viden indenfor design, og har netop udgivet bogen DIY Loppefund, hvor hun giver tips til, hvordan dine nyerhvervede loppefund kan få nyt liv.

Hej Lene! Vil du kort fortælle, hvem du er, og hvad du laver?

Jeg er oprindeligt uddannet designer, og har arbejdet som det i mange år. Nu er jeg kommet på den anden side af skrivebordet, og videreformidler godt design indenfor mode, bolig og DIY (do it yourself). Overordnet skriver jeg livsstilsartikler, styler og laver inspirationssider til blade og aviser. Og så laver jeg rigtig mange DIY idéer til bladene, hvilket indtil videre har resulteret i to DIY-bøger. Den seneste “Kreative redesign af dine Loppefund” passer perfekt til min passion for at personliggøre gamle fund.

Find Lenes Instagramprofil her: @peekaboodesign_lenenissen og hendes blog her: blog.peekaboodesign.dk

 

Har du nogle loppefund i dit eget hjem og hvilket er dit yndlings?

Mit hjem er en stor loppebiks! Jeg har svært ved at udpege én yndling, men jeg er rigtig glad for vores støbejernsbadekar, som vejer et halv ton, men er det smukkeste og mest behagelige storskraldsfund.

 

DSC_6550 bathroom in the cellar
Hvad elsker du mest ved din bolig?

At den indeholder mulighed for forandring. Den er dejlig stor og giver mulighed for, at man kan flytte rundt på rum, og tilføje nye. F.eks. har vi inddraget kælderen for at få et lækkert stort badeværelse, og nu går vi med planer om at lave et større køkken, ved at inddrage, hvad der tidligere fungerede som baderum. Vores bolig har så mange muligheder, hvis man lader fantasien få frit spil.

På billedet ses vores spisestue med min farfars gamle spisebord, og en samling forskellige second-hand stole.

spisestuen2

 

Du har lige udgivet en bog om loppefund. Hvor hentede du inspiration til den, og hvad er det ”magiske” ved loppefund?

Jeg har altid været en loppe-haj, derfor bugner mit loftrum! Indimellem har jeg fundet på at bruge nogle ting i en anden sammenhæng, end de oprindeligt var tiltænkt. Og med den tendens i tiden var det oplagt at samle nogle af idéerne i en bog til inspiration for andre. Det magiske ved loppefund er, at tingene allerede har levet et liv og derfor fortæller en historie. De har en slitage som ofte er meget klædelig fremfor det helt nye.

 

Hvad elsker du mest ved det område, du bor i?

Der blev for et par år siden lavet en strandpark, og det er tæt på parker. Og så tager det 10 minutter at cykle ind til storbyen. Alt det kan jeg rigtig godt lide. Jeg elsker også mit sommerhus. Billedet er fra sidste år,  hvor vi sidder foran det, og får årets første rabarber crumble cake. Det ser jeg SÅ meget frem til, at vi skal igen!

billede fra kamararullen

 

Hvad er dit næste køb til din bolig?

Jeg kunne godt tænke mig et nyt køkken. Så det må blive det, inklusiv toplækre hårde hvidevarer som gerne må være fra Neff, har lige prøvet deres hide&slide ovn. Den er for cool!

DSC_0188 kitchen

 

Hvem skal man følge på Instagram udover dig?

Det er et godt spørgsmål. Jeg er selv sådan én, der følger dem, jeg møder på min vej, og ikke så meget de store. To virkelig fine profiler er @frederikkewaerens, som mest er madbilleder, og så er der @carolinenehring, som mest er mode og snart baby.

screenshot

 

Hvilke 3 ting kunne du ikke leve uden?

Min familie (hvis man kan kalde dem en ting), min Samsung-telefon, fordi alt er i den: Billeder, kontakter ja, hele mit liv og ikke mindst et pisse godt kamera, og så min gode gåsedunsdyne 🙂 

På billedet ses vores soveværelse, hvor jeg lige har lavet ny sengegavl, som giver det en stemning af designhotel møder rå NewYorker loft. 

soveværelse

 

Hvilket møbel drømmer du om?

Jeg har et soft spot for hjertestolen designet af Verner Panton. Oldies but goodies.

 

Verner-Panton-Hjertestol

 

Har du en yndlingskop?

Nej, ikke rigtigt. Jeg ved godt, at jeg burde have en lille hemmelig keramikkop, men jeg må indrømme, at jeg dagligt bruger min Royal Copenhagen Riflet Contrast kop, den er god fordi man ikke brænder fingrene.

På billedet herunder ses min datter Floras værelse.
DSC_0903

 

Hvilken pyntegenstand er din favorit lige nu?

Grønne planter…altid…jeg elsker dem, de bringer liv i stuerne på en dejlig casual måde.

 

Hvis du havde frit valg, hvilke 3 ting fra EVERCLASSIC.COM, ville du så vælge?

Jeg ville elske disse væghængte hylder.

Se hylderne her.

33422_4_popover

 

Og sådan et par klassikere man jo altid kan hoppe i!

Se de smukke Christian Louboutin pomps her.

1743_1_popover

 

Og sidst men ikke mindst denne smukke Georg Jensen kande.

Find den her.

34969_1_popover

 

Ligger der et foto i din kamerarulle, du gerne vil dele med os? Gerne flere 🙂

Sommerfuglelampen er fra min datter Ellas værelse, og den er selvfølgelig fundet på loppemarked.
DSC_8596_Ellas room

 

En græshoppe i en Dahlia-blomst, som jeg elsker for deres vanvittig smukke farver og former. Jeg glæder mig helt vildt til de igen kommer i blomst!

kamerarullen2

Skriv en kommentar

Vent venligst...