Hjemme hos brodøse Tine Wessel

Tine Wessel er vores næste gæst i serien med spændende mennesker, som har holdninger til bolig og indretning. Tine Wessel specialiserer sig i broderi og hendes kreativitet, fingersnilde og sans for det visuelle har bragt hende vidt omkring.

 

 

Hej Tine! Vil du kort fortælle, hvem du er og hvad du laver?

Jeg hedder Tine Wessel og er brodøse. Jeg står bag det visionære broderibrand THE NEEDLE HAS A POINT, og arbejder og underviser fra egne broderisaloner på Frederiksberg. Sidste år udgav jeg bogen Korssting Nu som indeholder 20 bud på et helt nyt take på korsstings motiver. Jeg har blandt andet samarbejdet med Saga Furs, Kjær Weis, Cathrine Raben Davidsen, ELLE og Kopenhagen Fur.

Find Tines Instagramprofil her:@tinewessel, hendes Facebook: facebook.com/theneedlehasapoint og hjemmeside: Tinewessel.dk

– Tines mand fotograf P.Wessel har forresten taget de smukke billeder fra Tines hjem, undtagen billederne fra Tines kamerarulle.

 

 

Hvordan faldt valget på broderi som dit speciale?

Håndværk har altid interesseret mig. Jeg har været i lære som møbelpolstrer og arbejdet med brugte arkitekttegnede møbler siden 1999 og gør det stadig, da det er min anden store passion. I broderiet så jeg en anden mulighed for fordybelse. Langsommeligheden og det autentiske ved at udføre et håndværk er indbegrebet af slow luxury, og så kan man ALT med broderi. Det var også tankerne bag min bog Korssting NU, der udkom sidste år.

 

Korsstingforsidehires-833x1000

 

Hvad kan broderier, som andre typer håndværk ikke kan?

Det taktile og det bløde er helt klart broderiets force. Da de ofte er unika, kan du sætte et meget personligt præg på din bolig med broderier, og har du selv haft gang i nålen, får det en ekstra dimension. Broderi og tekstiler har i det hele taget virkelig fået et come back i boligen, og de tilfører den en fin kontrast til det kolde, nordiske look.

 

everclassic_3

 

Hvad elsker du mest ved din bolig?

Jeg er vild med vores mørke gulve, som vi malede med skibslak, da vi flyttede ind. De fremhæver vores møbler på en rigtig fin måde – alt ser godt ud på dem.

 

everclassic_4

 

Hvad elsker du mest ved det område, du bor i?

Jeg er ikke et bymenneske og nyder, at vi har en kirkehave som nærmeste nabo, og at jeg møder en hæk fuld af syngende fugle, når jeg træder ud af hoveddøren – det glæder mig hver dag. Mine broderisaloner ligger i samme gade, og det er ret fantastisk.

 

Har du en yndlingskop?

Jeg er vokset op med Relief-stellet, og det er også det, jeg bruger nu.  Stellet er tegnet af Quistgaard, og produceret både hos Kronjyden, Nissen og Bing&Grøndahl. Kaffekopperne har en rigtig fin størrelse, og det tilfører ”kaffestunden” lidt luksus at drikke af en pæn kop i stedet for et krus.

 

everclassic_5

 

Hvad er dit næste køb til boligen?

Vi mangler seriøst flere lyskilder, og en PH Kontrast står højt på listen. En lyserød væglampe fra Lindholdt2014 Petit Machine Wall 02 ville være perfekt over sengen.

011

 

Hvem skal man følge på Instagram udover dig?

Jeg følger blandt andet @else_schneider, @dimorestudio @hellethygesen – det meste er eyecandy!

 

 ScreenShot

 

Hvor køber du kunst?

Helst af kunstnerne selv eller på nettet. Jeg laver også selv små broderiværker og indrammer dem. På billedet ses værker af blandt andre: Tryk af Berit Mogensen Lopez, print af Lene Nørgaard, papirblomster af Marianne Eriksen Scott-Hansen, og et litografi af Cathrine Raben Davidsen.

everclassic_6

 

Hvilke 3 ting kunne du ikke leve uden?

Jeg købte i 2002 et flot, grønt medicinskab fra Simonsen og Weel – farven gør mig altid glad. Så har jeg i rigtig mange år haft en ”kærlighedsaffære” med Hvidt og Mølgaard og teakskabet fra Søborg Møbler er mit yndlingsskab – dét og Mogens Andersen trykket har fulgtes ad de sidste 12-13 år. De tre ting kunne være et godt bud på, hvad jeg ikke kan leve uden.everclassic_7a

everclassic_7

 

Hvilket møbel drømmer du om?

Jeg er storfan af Hvidt og Mølgaard og drømmer om en skænk i massiv teak med jalousilåger og skuffer fra Søborg Møbler.

 

Hvilken pyntegenstand er din favorit lige nu?

Jeg købte en 55cm stor keramisk ananas i Malmø forrige år – den hitter stadig hos mig

 

everclassic_8

 

Hvis du havde frit valg, hvilke 3 ting fra EVERCLASSIC.COM, ville du så vælge?

Vi mangler belysning – og loftslampen i messing med glaskupler er super fin.

Find lampen her.

3992_1_popover

 

Børge Mogensen kommoden som er perfekt til opbevaring af alt det, jeg ikke kan smide ud.

Find kommoden her.

36501_1_popover

 

 

Broschen med bladene er virkelig fin – den kunne jeg godt se mig selv gå med.

Find den her.

1986_0_popover

 

 

Ligger der et foto i din kamerarulle, du gerne vil dele med os? Gerne flere.                                                                                       
Ja det gør der! De kommer her:

Et broderi jeg syede til Saga Furs sidste år. Det blev syet sammen med pels og vist på messer i Paris, Milano, London og New York.

IMG_3024

 

Murano glas må gerne bo hos mig. Den her så jeg hos Klassik Roxy, Godthåbsvej på Frederiksberg

 

På planteskole – jeg er faldet for plantetrenden, og drømmer om en plantevæg i den ene stue.

Skriv en kommentar

Vent venligst...