Everclassic anbefaler… Pop up udstilling om Alvar Aaltos Paimio Sanatorium

Lige nu kan den verdenskendte arkitekt og designer Alvar Aaltos enestående arbejde med former, farver og funktion opleves på Dansk Design Museums pop up udstilling Alvar Aalto Paimio Sanatorium.

Udstillingen tager udgangspunkt i Alvar Aaltos modernistiske værk Paimio Sanatorium fra 1933, som var et revolutionerende bud på, hvordan et moderne et hospital kunne opføres. Alvar Aalto arbejdede ud fra devisen om, at sollys, ro og luft havde en helbredende effekt, og fra inderst til yderst var værket gennemstrømmet af arkitektens omsorg for patienterne. Med dette fokus revolutionerede Alvar Aalto arkitekturen med opførelsen af Paimio Sanatorium og selv den dag i dag, er Paimo Sanatorium et arkitektonisk værk, der er værd at tage ved lære af ved udviklingen og opførelsen af de nye supersygehuse landet over.

paimio alvar aalto

Paimo Sanatorium ligger i den sydvestlige del af Finland. Indtil 1960’erne blev hospitalet kun anvendt som tuberkulose sanatorium, hvorefter det blev lavet om til et almindeligt hospital. I dag er bygningen en del af Turku Universitets Hospital.

paimio chair alvar aalto

Da Alvar Aalto tegnede Paimio Sanatoriet tegnede han også den berømte Paimio stol. På udstillingen kan to af de originale Paimio stole, der blev skabt specifikt til Sanatoriet opleves. Også i stolenes design ses Alvar Aaltos interesse og omsorg for patienterne, eftersom stolen er designet i en bestemt vinkel, der gør at tuberkulosepatienter har lettere ved at trække vejret, hvis de sidder i den.

—-

paimio

Farver, lys og luft var elementer, der af Alvar Aalto blev anset for afgørende for patienternes chancer for helbredelse.

 —

Læse mere om Alvar Aalto i vores tidligere indlæg:

Finske Favoritter

Aaltos smukke bygningsværk i Aalborg

Se hvad vi har til salg af Alvar Aalto på everclassic.com HER 

 

 

Skriv en kommentar

Vent venligst...