Eva Stæhr-Nielsen

eva

 

Eva Stæhr-Nielsen kom i 1930 ind på den dengang nyåbnede Kunsthåndværkerskole, der havde til huse i pavillonen ved Kunstindustrimuseet. Optaget på skolen skulle vise sig at få mere end blot professionel betydning for Eva. Her mødte hun nemlig sin kommende mand lektor Olaf Stæhr-Nielsen, som gennem hendes karriere var en vigtig sparringspartner for hende.

I 1932 var Eva Stæhr-Nielsen færdiguddannet og begyndte straks efter som frivillig på Nathalie Krebs stentøjsvirksomhed Saxbo i Gladsaxe. Samarbejdet mellem de to kvinder viste sig så frugtbart, at Eva Stæhr-Nielsen endte med at bliv hos Nathalie Krebs i over 25 år.

I 1968 blev Eva Stæhr-Nielsen ansat på Den Kongelig Porcelænsfabrik og blot to år efter, blev hun forfremmet til leder af fabrikkens stentøjskælder. Frem til sin død i 1976 fortsatte Eva Stæhr-Nielsen sit arbejde som keramiker, og hendes værker er vist på utallige udstillinger herhjemme og i udlandet. Her skal guldmedaljen hun i 1937 vandt på verdensudstillingen i Paris, samt den prestigefyldte guldmedalje hun i 1957 vandt på kunstmuseet Trinnale di Milano fremhæves.

eva_stahr_5

 

Skriv en kommentar

Vent venligst...