Børge Mogensen

Børge Mogensen blev uddannet møbelsnedker i 1934, møbelarkitekt i 1938 og gik sidenhen på kunstakademiet, hvor han blandt andet modtog undervisning af Kaare Klint, hvis tilgang til design var en stor inspiration for Mogensen og satte et præg på hans virke som møbelarkitekt. Dette ses tydeligt i hans funktionelle og æstetisk rene formsprog, som er præget af en filosofi om at skabe møbler tilpasset menneskets behov, frem for ”… med djævlens vold og magt at tilpasse mennesket til tingene”, som Mogensen selv har formuleret det.

Børge Mogensen ville skabe møbler til folket – og det gjorde han. Mest tydeligt måske gennem sit arbejde for Fællesforeningen for Danske Brugsforeninger (FDB), hvor han i efterkrigsårene arbejdede med at udvikle et møbelprogram med hensigtsmæssige, enkle og ærlige møbler, der prismæssigt var tilgængelige for størstedelen af den danske befolkning.

Børge Mogensens møbler er kendetegnet ved en høj håndværksmæssig kvalitet samt et elegant formsprog, som synes evigt aktuelt og moderne.

På Everclassic.com er flere af Mogensens møbelklassikere til salg – klik her for at se dem

_V9A65202282_0_slider

MIB_folkestolen_296728b

Skriv en kommentar

Vent venligst...